Fiat Uno Club Bulgaria Форуми



Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Предишната тема

Следващата тема
Напишете отговор Страница 1 от 1
    От какво да пазим автомобила си през зимата
Автор Съобщение
FIRE NG
Администратор


Регистриран на: 31 Мар 2007
Мнения: 305
Местожителство: София
Мнение От какво да пазим автомобила си през зимата Отговорете с цитат
Като цяло, зимата носи много предизвикателства за МПС-то ви, независимо каква марка е то. Минусовите температури, снегът и влагата са буквално опасни!

http://www.snews.bg//files/site_data/Articles/1373/1373_gallery_main.jpg

Ето 10 съвета, които биха могли да са ви от полза:

1. Основното правило при шофиране в заснежена обстановка е да внимавате със скоростта! Оттам се увеличава шансът ви за реагиране.

2. Не подценявайте привидно равната визия на пътя. Под снега често се крият скрити дупки или големи камъни, които могат да повредят окачването или картера на вашата кола.

3. Когато има сняг по пътя, се натрупват големи ледeни маси по калниците и подкалниците на автомобила. Постарайте се да ги отстраните навреме, защото през зимата от общината солят пътищата, а солта в комбинация с вода може да докара сериозна корозия!

4. Когато се движите по път, който не е почистен, никога не натискайте рязко педала на газта, защото може да ви изиграе лош номер.

5. В завой не се натиска спирачка при заснежена обстановка! Това го пише дори и в учебниците за нови водачи. Споменавам го, защото масово хората го забравят и това е причина за повечето катастрофи поради загуба на контрол през зимата.

6. Използвайте халогенните фарове (при наличие на такива) и стопа за мъгла, когато обстановката е с намалена видимост. Дори и да ви се струва ненужно, това може да е жизненоважно в определени ситуации.

7. Спазвайте дистанция! Имайте предвид, че спирачният път не е като при сух асфалт.

8. В градски условия на павираните улици стават най-честите катастрофи през зимните месеци. Паветата са адски хлъзгави, дори и когато са само мокри. Там сцеплението на гумите ви, каквито и да са те, е най-малко!

9. Почиствайте добре автомобила си, преди на тръгнете на път, след обилен снеговалеж. Фаровете, стоповете и всичките ви прозорци трябва да имат максимално добра видимост.

10. И накрая, но не и на последно място, се постарайте да имате надеждни зимни гуми, антифриз, чистачки, изправни светлини и никога не карайте под въздействието на алкохола.

Зимният сезон си е цяло предизвикателство за вашия автомобил и ако вие не се погрижите поне за елементарни неща, ще имате сериозни проблеми.

Автор: Стрелка Стоян Пауров
Източник: Стрелка www.Snews.bg
_________________
Fiat Uno(146E) 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Fiat Idea(350) 1.9 mJet 8V 'Emotion'
Fiat Bravo(198) 1.4 tJet 120 'Emotion'
Fiat Punto(188) 1.2 16V 'ELX Speedgear'
Fiat Regatta 1.9 DS
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Напишете отговор Страница 1 от 1
Идете на:  

 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети